Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Жінко, твоє місце у лабораторії: гендерний портрет науки Дніпропетровського регіону

6% науковців світу – жінки. Скільки жінок займається наукою на Дніпропетровщині та які посади вони обіймають? Відповідь на ці питання спробувала знайти переможниця...
Plugin "JW Player for Flash & HTML5 Video" is not active. Use this link to activate it.

6% науковців світу – жінки. Скільки жінок займається наукою на Дніпропетровщині та які посади вони обіймають? Відповідь на ці питання спробувала знайти переможниця конкурсу «Молоді вчені – Дніпропетровщині». Свій проект «Жінко, твоє місце в лабораторії» молода науковиця присвятила гендерній рівності в науці. Це лише перший крок до гендерного портрету науки, який планують створити на Дніпропетровщині.

Результатом соціологічного дослідження Валерії Лавренко є інформація, ніби 60% викладачів вишів вважають, що в їхньому колективі переважають жінки, і лише 12% – що чоловіки. 26% викладачів переконані в гендерній рівності колективу. Студенти кажуть, що серед кураторів та наукових керівників переважають жінки, а от керівні посади у вишах обіймають зазвичай чоловіки.

Місце жінок у науці, більші можливості для жінок-науковиць та перспективи наукового розвитку загалом – проект «Жінко, твоє місце в лабораторії» став лише початком подальших гендерних досліджень регіону. У планах – створити гендерну карту науки регіону. Вона визначить, у яких сферах переважають жінки, в яких – чоловіки, та чому так сталося. Вважається, що ця карта допоможе встановити гендерний баланс у науці області.

Поширити:
21 Лютого, 2017