Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Запобігти лиху

У Дніпрі провели протипожежні навчання

https://www.otv.ua/6eyuxWj-2JI

Пожежа, що сталася у Лондоні 14 червня, забрала життя 80 людей. Аби запобігти подібному лиху в Дніпрі, рятувальники провели тактико-спеціальні навчання.

На одному із поверхів 29-поверхового житлового будинку, що розташований у житловому масиві Перемога, було імітовано ймовірну надзвичайну ситуацію. Відпрацьовувався порятунок людей за допомогою автодрабини. На місці «надзвичайної події» працювали пожежна бригада, карети швидкої допомоги та волонтери загону Червоного Хреста України.

Метою навчань була перевірка підготовки рятувальних підрозділів до порятунку людей, організація взаємодії органів управління та пожежно-рятувальних загонів під час подолання надзвичайних ситуацій.

За словами мешканців багатоповерхівки, навчання провели доречно, адже нещодавно в цьому будинку вже сталася пожежа і попри всі старання служби з надзвичайних ситуацій одну людину врятувати не вдалося.

Нагадаємо, у підрозділах пожежної служби області є 17 автодрабин і лише одна на всю область автодрабина, яка дозволяє рятувати людей з висоти у 50 метрів. Тож рятувальники сподіваються, що міський голова Дніпра Борис Філатов нарешті дотримає свого слова і ДСНС Дніпропетровщини отримає ще одну сучасну, надвисоку драбину для рятування людей.

Поширити:
30 Червня, 2017