Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

“Безпечне дитинство”

31 травня у прес-центрі “Громадська платформа” відбулася пресконференція на тему:  “Безпечне дитинство”.

  Спікери:

  • Мальцева Ольга Ігорівна – кандидат медичних наук, експерт департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської області з планування сім’ї.
  • Шевченко Венера Надірівна – кандидат медичних наук, координатор медичної групи Всеукраїнської благодійної організації “Даун Синдром”.
Як уберегти дитину від насильства та забезпечити їй щасливе дитинство. Про це поговорили напередодні Дня захисту дітей.

Статистика свідчить, що у 95% випадків, сексуальне насильство над дітьми здійснюється кимось із близького оточення. Фахівці пов’язують це з тим, що знайому дитину набагато легше вмовити піти на контакт. Насильники, як правило, гарні психологи, які прекрасно розуміються на дитячих та підліткових особливостях характеру. Завдяки цьому вони легко підбирають необхідний для дитини підхід.

“Дитина, якій недостатньо спілкування з дорослими, яким не вистачає інформації, то нібито цікава людина, відповідаючи на всі питання, таким чином може потім сприйматися як один і запропоновані ним дії можуть сприйматися як варіант норми” – зазначила кандидат медичних наук Венера Шевченко.

Аби вберегти свою дитину від небезпеки, лікарі радять бути з нею у контакті. Батьки повинні завжди бути відкритими до діалогу, підтримувати малечу та спокійно пояснювати прості речі. Тоді дитина не боятиметься розказати батькам навіть те, про що соромно говорити. Якщо, все ж таки, трапилось непоправне, необхідно надати дитині захист та відразу звернутися за допомогою до правоохоронців та лікарів. Відповідну допомогу можуть надати в кабінеті «Клініки, дружньої до молоді», що знаходиться в Обласному центрі планування сім’ї.

“Дуже потужна повинна проводиться психокорекційна робота, тому що ці діти, які зазнали насильства, дійсно, дуже страждають” – зауважила експерт департаменту охорони здоров’я області з планування сім’ї Ольга Мальцева.

Крім того, у закладі можуть надати допомогу не тільки у екстрених випадках. Дівчата і хлопчики від 0 до 18 років можуть звернутися за консультацією та допомогою лікарів. З 14 років до кабінету можна звертатися анонімно.

“Безумовно, вся медична документація заводиться, як годиться, але при цьому це у нас пацієнт, наприклад, №10 або пацієнт №101, без даних про ПІБ, адресу і так далі” – наголосила Ольга Мальцева.

Для запобігання насильства та правильного статевого виховання, фахівці закладу також проводять профілактичні бесіди з батьками та дітьми.

img_9223

Повну версію прес-конференції дивіться за посиланням на нашому youtube каналі та у випусках новин на телеканалі ОТВ

img_9224

З питань проведення прес-конференцій звертайтесь:
м. Дніпро, вул. Європейська, 15, 3 поверх;

Булавка Галіна Іллівна: 067-637-24-70;

Мітус Анна: 097-905-57-59;

Або за адресою irt.channel@gmail.com

Поширити:
31 Травня, 2019