Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

ВО “БАТЬКІВЩИНА” ініціює Всеукраїнський референдум щодо недопущення вільної торгівлі української землею

11 березня о 15:30 в прес-центрі “Громадська платформа” відбулась прес-конференція на тему:

 “ВО “БАТЬКІВЩИНА” ініціює Всеукраїнський референдум щодо недопущення вільної торгівлі української землею”

Спікери:

  • Вадим Івченко – народний депутат України ВО “Батьківщина”;
  • Мгер Куюмчян – голова Дніпровської міської організації ВО “Батьківщина”

Захистити українську землю від правлячої партії та іноземних інвесторів. Саме з такою метою Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” збирає підписи щодо недопущення вільної торгівлі державною землею. Партія фундаментально стоїть на своїй позиції та розробляє низку відповідних заходів.

Її представники акцентують: згідно Конституції, українські землі належать виключно українському народові. Тож питання щодо продажу повинні вирішувати тільки люди. І це, наголошують у Всеукраїнському об’єднанні “Батьківщина”, можна зробити виключно через референдум.

“Це нормальний процес спілкування влади з народом, коли народ може сказати своє слово з приводу того, що відбувається” – наголосив народний депутат України Вадим Івченко.

Для того, аби питання винесли на голосування, потрібно зібрати 2 мільйони підписів. На це дається всього 3 місяці. Після того, як збереться необхідна кількість, “Батьківщина” планує передати всі документи до Центральної виборчої комісії.

Крім того, Всеукраїнське об’єднання планує звернутися до нового прем’єр-міністру України Дениса Шмигаля. Партія пропонує йому внести зміни до економічної політики.

“Це земля. Він має розібратися з тим законом, який запропонували фінансові спікулянти. Друге – це державна власність. Вона в більшості випадків продається за безцінь. І останнє – це є фіскалізація ФОПів, це малий і середній бізнес. Їм потрібно дати повну дерегуляцію, зелену дорогу і банківські кредити” – додав Вадим Івченко.

Зазначимо, що працююча аграрна сфера складається з майже 90% експорту та приносить чимало прибутків. Українці самостійно виробляють хліб та продукти харчування, які потім споживають і в інших країнах. Тож якщо у них відібрати землю, яка, по суті, їх годує, це може призвести до катастрофічних наслідків. Тому у Всеукраїнському об’єднанні “Батьківщина” наголошують на тому, що не варто руйнувати міцну систему. Та додають: держава має низку більш серйозних проблем, які варто вирішити першочергово.

“Потрібно вирішити спочатку ці проблеми, а потім, напевно, займатися відкриттям ринку землі” – зазначив голова Дніпровської міської організації ВО “Батьківщина” Мгер Куюмчян.

Нагадаємо, що у 2017 році в Україні вже була схожа історія. Влада також хотіла зняти мораторій на продаж землі. Тоді Всеукраїнському об’єднанню “Батьківщина” вдалося зібрати понад 200 тисяч підписів тільки у Дніпрі.

“І в цей раз ми теж абсолютно рішуче налаштовані і будемо теж проводити таку процедуру. Місцеві люди вже рвуться в бій” – акцентував Мгер Куюмчян.

Зазначимо, що представники “Батьківщини” вкотре наголошують, що потрібно змусити владу прислухатися до думки людей та закликають громадян підтримати референдум власними підписами.

Повну версію прес-конференції дивіться за посиланням на нашому youtube каналі та у випусках новин на телеканалі ОТВ

З питань проведення прес-конференцій звертайтесь:
м. Дніпро, вул. Європейська, 15, 3 поверх;

Булавка Галіна Іллівна: 067-637-24-70;

Мітус Анна: 097-905-57-59; Або за адресою irt.channel@gmail.com

Поширити:
11 Березня, 2020