Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Як зберегти психологічне здоров’я в умовах карантину за допомогою спорту

16 квітня у пресцентрі “Громадська платформа” відбулась пресконференція на тему:

Як зберегти психологічне здоров’я в умовах карантину за допомогою спорту

Спікери:

  • Світлана Ліщинська – співзасновниця бігового клубу, виконавчий директор громадської організації  “Старт Дніпро”;
  • Олена Біла – психолог, член української спілки психотерапевтів, керівник громадської організації “Твоє життя”.

Карантин триває вже місяць, тож нервова система деяких українців вже майже вичерпана. Постійне одноманіття, відсутність емоційного розвантаження та зіткнення поглядів впливають, в першу чергу, на відносини з рідними.

Як не втратити рівновагу та зберегти психічне здоров’я, і що це взагалі, розповіла психолог Олена Біла: “Це можливість перебувати в стабільності і нейтральності в будь-яких умовах. Знаходити ресурс у себе всередині, щоб продовжувати жити, працювати, перебувати в нормі.”

Психолог розповідає: спорт – найкращий антидепресант. Щоденно в організмі людини виробляється гормон стресу – адреналін. Він потребує постійного контролю. Допомагають в цьому фізичні навантаження.

Кожен день варто розпочинати п’ятнадцятихвилинною зарядкою. Звичайні базові рухи можуть підняти настрій на весь день. Кілька разів на тиждень виділяйте час на повноцінне годинне тренування: розминка, танці або біг на місці. Та залучайте рідних до такої активності. Це може зменшити емоційну напругу в родині.

“Ми на своєму каналі і на сторінках у фейсбуці, ми навіть запровадили такі відео, де ми показуємо лайфхаки, як за допомогою домашнього інвентарю зробити фізичні вправи. Швабра, бутилки з водою. У когось немає гімнастичної резинки беруть резинку домашню. І роблять ці вправи.”розповіла виконавчий директор громадської організації  “Старт Дніпро” Світлана Ліщинська.

Головне також не перевантажити організм та давати йому відпочивати. А покращити настрій можуть дихальні вправи.

Якщо ми кажемо про фізичні вправи такі, як зарядка, то це щодня. Якщо у вас навантаження годинне – то ми рекомендуємо це раз на три дні робити  в звичайному режимі, як це було до того.” – додала Світлана.

Під час тренувань присутні радять думати про майбутнє. Та замислитися вже зараз, якими ми вийдемо з карантину. Це стосується і фізичної і психологічної форми.

Найголовніше – за можливості, ходіть більше пішки, обирайте біг або велосипед. Залучайте рідних. Психолог запевняє: це найкращий спосіб зберегти психологічне здоров’я.

Повну версію прес-конференції дивіться за посиланням на нашому youtube каналі та у випусках новин на телеканалі ОТВ


З питань проведення прес-конференцій звертайтесь:
м. Дніпро, вул. Європейська, 15, 3 поверх;

Булавка Галіна Іллівна: 067-637-24-70;

Мітус Анна: 097-905-57-59; Або за адресою irt.channel@gmail.com

Поширити:
16 Квітня, 2020