Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Гроші замість бебі-боксів

1 вересня у Дніпрі розпочинають проект по монетизації вартості “пакунків малюка”

1 вересня стартує перший випробувальний проект монетизації вартості “пакунків малюка”.  Тобто відтепер батьки з Дніпропетровщини замість бебі-боксів отримуватимуть кошти на особисті рахунки. Компенсація складатиме 5 тисяч гривень. 

У департаменті соцзахисту населення облдержадміністрації пояснили, що за кожну новонароджену дитину батькам області нараховуватимуть кошти. Вони мають бути витрачені саме на товари для немовлят та породіль – на одяг, взуття, іграшки, підгузки, дитяче харчування та інше.

Витратити гроші потрібно не пізніше 12 місяців з дня народження дитини. Але й тут є нюанс – купити молоді батьки можуть лише певні групи товарів у магазинах, які долучилися до цього проекту.

Дехто з батьків сприйняли такі зміни негативно. Вони кажуть, що готовий набір був дуже необхідною та зручною річчю. Інші поставилися до новини позитивно, тому що вони раді, що зможуть підібрати речі своїй дитині на власний розсуд.

Зазначимо, цьогоріч на Дніпропетровщині на світ з’явилися  13 800 немовлят. 10 тисяч з них отримали пакунки малюка. Решта родин мають право на грошову компенсацію.

https://www.otv.ua/p-IGCR564L0

 

Поширити:
1 Вересня, 2020