Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Петриківський розпис

У Дніпрі пройшла прес-конференція на тему популяризації народного мистецтва

У 2008 році весь світ дізнався про такий вид образотворчого мистецтва, як Петриківський розпис, коли Юнеско приєднала його до нематеріальних культурних цінностей України. Розпис існує вже приблизно 300 років, але як він з’явився – досі точно не відомо. Однак існує одна легенда. Про неї розповів директор Центру народної творчості “Дивокрай” Віктор Боняк.

Петриківський розпис відрізняється унікальним набором мазків, елементів та фігур. Однак це не зупиняє сучасних митців. В пошуках себе, вони знаходять і додають щось нове до шаблонних аутентичних малюнків.

Митці зазначають, що у теперішні часи серед пересічних містян, молоді та дітей таке заняття не користується великим попитом. І це загрожує занепадом або навіть зникненням цього виїмкового виду українського мистецтва. Тому художники закликають і запрошують вчитися малювати Петриківський розпис разом. Розписом можна займатися на постійній основі, тобто ходити на заняття за розкладом. А можна відвідати майстер-клас одноразово – як чудовий спосіб проведення часу і антистрес.

https://www.otv.ua/QnfrCIOse0c

Поширити:
1 Вересня, 2020