Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Що то був за рік!

Які спогади 2020-го точно не кануть в Лету

Традиційно у грудні міжнародні фахівці обирають слово року. 2020-ий був досить непростим, ба більше неоднозначним. Тому цьогоріч виникли складнощі з вибором.  Англійський словник Оксфорд опублікував список одразу з 16 слів. А от американські колеги-лінгвісти, працюючи над словником Меріам-Вебстер, обрали значущою лексемою року слово “пандемія” – і такий вибір зрозумілий. 

Мешканцям Дніпропетровської області, як і всім українцям, цей рік перш за все також запам’ятався пандемією коронавірусу, карантином, весняним локдауном, дистанційною роботою і навчанням та іншими адаптивними заходами, пов’язаними із захворюванням.

Та були і позитивні зміни. В нашому регіоні та обласному центрі реконструювали багато шкіл, у лікарнях зробили косметичні ремонти, більшість будівель та соціально-важливих точок адаптували для маломобільних груп населення. Площу Шевченка та вулицю Короленка зробили пішохідними і перетворили на комфортні артзони відпочинку, перебудували відомий Дніпровський планетарій. Починаючи з червня, коли країни відновили зв’язок, наші спортсмени та спортсменки посіли перші місця на міжнародних змагання з легкої атлетики, кік-боксингу, академічної греблі та інших видів спорту. 

В цілому, негативне ніяк не може існувати без позитивного. Потрібно лише захотіти це помітити. Отож, разом з дніпрянами ми вирішили скласти свій позитивний словник року. І ось які слова в нього увійшли.

 

https://www.otv.ua/YUeDWnELBzo

Поширити:
2 Грудня, 2020