Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

«День безпечного Інтернету»

11 лютого у прес-центрі “Громадська платформа” відбулась прес-конференція на тему:

«День безпечного Інтернету»

Спікери:

  • Вікторія Заіка – психолог;
  • Ольга Медведєва – викладач дiджитал маркетингу, письменниця, журналіст.

Безмежний ресурс знань та корисної інформації – Інтернет – має і зворотній бік медалі. З цього приводу 11 лютого більше сотні країн по всьому світу відзначають День безпечного Інтернету. Його мета: створення безпечного та найкращого простору. Такої мережі, де кожен може використовувати технології відповідально, безпечно і з користю для себе та оточуючих. У зоні ризику, перш за все, знаходиться саме молодше покоління.

Тож, перше правило від психолога: слідкуйте за життям дитини в інтернеті. Проте, не варто сварити її. Краще поясніть спокійно, чому само не варто робити такі чи інші вчинки.

“Я завжди закликаю батьків, щоб вони користувалися налаштуваннями для безпеки дітей в інтернеті, які зараз дуже доступні. І з усім цим можна розібратися і влаштувати протягом доби.” – розповіла психолог Вікторія Заіка

На жаль, в Інтернеті приховується безліч загроз: суїцидальні, нарко-, порносайти. А також сайти знайомств та небезпечні соціальні мережі. Перш за все, вони несуть загрозу саме дітям та підліткам. Адже вони тільки починають пізнавати віртуальний світ. Аби своєчасно застерегти своє чадо від небажаної небезпеки, психологи радять проводити бесіди з дітьми щодо етики в соціальних мережах на рівні з поясненням правил переходу дороги та пожежної безпеки.

Психологи радять: варто постійно слідкувати за поведінкою та емоційним станом дитини. Замкнутість, різка відмова від інтернету та бурхлива реакція на повідомлення можуть стати першими дзвіночками булінгу в мережі. Також прояв інтернет- або ігрової залежності.

Викладач діджитал маркетингу Ольга Медведєва додала: “Завдання батьків якимось певним вольовим рішенням змусити дітей гуляти, змусити дітей займатися спортом, показати їм всі принади сучасного життя, яких діти самі себе позбавляють.”

У разі небажаного контакту у соцмережах або прояву загрози у бік дитини, варто спочатку заблокувати потенційного злочинця. А також звернутися до поліції. Такі дії можуть запобігти сумним наслідкам.

“Якщо вже зіткнулися з такою ситуацією, дитина потрапила під вплив тих чи інших злочинних елементів, не створюйте паніку. Дайте дитині зрозуміти, що ви володієте ситуацією, що ситуація у вас під контролем, що ви впораєтеся, що ви з ним заодно, і ви обов’язково допоможете і вийдете з хорошим результатом з цієї ситуації.” – зазначила Вікторія Заіка.

У світі технологій важко відкласти надовго реєстрацію дитини у соціальних мережах. Проте, краще все ж почекати хоча б до 10-11 років. А також пояснити етику користування заздалегідь: обмеження кількості приватної інформації у профілі, не надавати номер телефону та адресу незнайомцям. Та ставити до відома батьків, якщо вники контакт з підозрілою особою.

А також найголовніше: будуйте довірчі відносини з дітьми ще з дитинства. Це стане гарним підґрунтям на майбутнє не тільки у питанні правильного користування інтернетом.

Повну версію прес-конференції дивіться за посиланням на нашому youtube каналі та у випусках новин на телеканалі ОТВ

 

З питань проведення прес-конференцій звертайтесь:
м. Дніпро, вул. Європейська, 15, 3 поверх;

Булавка Галіна Іллівна: 067-637-24-70;

Мітус Анна: 097-905-57-59; Або за адресою irt.channel@gmail.com

Поширити:
12 Лютого, 2020