Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

ПДР для електротранспорту

Як буде здійснюватись пересування на електросамокатах та гіроскутерах

Пішохід чи транспорт? Ось в чому питання. 4 вересня було прийнято законопроект про створення нової категорії учасників дорожнього руху. Це будуть користувачі персонального легкового електротранспорту. Вони будуть прирівнюватись до пішоходів, саме так, як і особи, які пересувають велосипед або мотоцикл через дорогу. Обмежень для такої категорії не передбачено, наприклад, за віком. Національна поліція радила встановити відповідальність, однак ця рекомендація не була врахована.

Ці засоби пересування не поділяються на різні критерії по потужності, немає обмеження швидкості, але є певні правила. Наприклад потрібно їздити по спеціально відведеним вело доріжкам, а якщо їх немає, то по краю вулиці, узбіччя або проїзної частини.

Також потрібно керувати цим видом транспорту із певними світовідштовхуючими наліпками або у спеціальному жилеті. І звісно, що керувати електротранспортом потрібно не перебуваючи у стані алкогольного, наркотичного сп’яніння, або під впливом лікувальних препаратів. У темноті, або при поганому освітленні необхідно увімкнути ліхтар, або фару.

Відповідно, якщо людина керує транспортом – то вона автоматично стає водієм, який повинен знати усі правила і слідувати їм. Людям трохи не зрозуміло, чому, якщо людина на електросамокаті зіб’є бабусю, то це зрівняється з тим, що два пішоходи зіштовхнулися. 

Поширити:
11 Вересня, 2020