Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

“Січеславна – 2020”

Найстаріший театральний фестиваль України

“Січеславна” сьогодні найстаріший театральний фестиваль  України. В цьому сезоні він проходить у 28 – мий раз. Це конкурс робіт саме професійних театрів.  В цьому році надійшло 6 заявок на участь від Дніпра, 3 – від Запоріжжя. Також покажуть свої вистави театри Кривого Рогу, Павлограду та Кам’янського. Загалом журі роздивиться 22 конкурсних спектаклі. Крім того, студентська робота Дніпровського тетрально-художнього коледжа  має змогу отримати рецензію  такого висококваліфікованого журі.

Голова журі Майя Гарбузюк вшосте оцінює вистави фестивалю “Січеславна”.  Для неї особливо важливими є  2   критерія:  актуальність обраної театральним колективом  теми та художня мова, яка застосовується для  її донесення.

Критик Анна Підлужна закохана у театр з дитинства і вибір був лише  між тим: чи стати актрисою, чи віддати свою творчу наснагу популяризації улюбленого виду  мистецтва.

Перша вистава Дніпровського блоку пройшла в Дніпровському національному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка виставою за твором Гоголя “Вечори на хуторі поблизу Диканьки”

Нагадаємо, що фестиваль був започаткований  у 1992 році Дніпропетровською спілкою тетатральних діячів. Його дія розповсюджується на Дніпропетровську та Запорізьку області.  28 вересня у Дніпровському національному академічному музично-драматичному театрі імені тараса Шевченка пройде нагородження переможців і закриття фестивалю. 

 

https://www.otv.ua/qEcXRhSf4-w

Поширити:
25 Вересня, 2020