Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Пішов, бо земля предків

У Дніпрі відкрилася виставка на честь загиблого військового

Захищати землю своїх предків. У Дніпрі відкрили виставку під назвою  «Нью-Йорк–Іловайськ: вибір» на честь загиблого відомого американського військового Маркіяна Паславського. Загинув боєць під Іловайськом у період боїв у складі батальйону “Донбас”. У музеї АТО представлені історія родини чоловіка, особисті речі, фотомоменти періоду його військової служби.

Батьки Маркіяна – українці. Колись їм довелося емігрувати до Сполучених Штатів. Тому чоловік мав іноземне громадянство. Рішення поповнити лави захисників стало раптовим. Він захотів допомогти батьківщині своїх батьків. 

Згадають Маркіяна лише з посмішкою. Кажуть, такої позитивної людини, як він, неможливо знайти. У нього військова освіта. Він закінчив академію збройних сил Сполучених Штатів – Вест-Пойнт. Це один з найкращих та найпрестижніших навчальних закладів, що дають сильну підготовку.  Організатори виставки кажуть, що сам проект є важливим для історії країни.

Така виставка стартувала у Києві та на батьківщині батьків бійця – у Тернополі. Наразі, відвідати виставку можна і у нас у місті. Бо саме Дніпро у 2014 році стало такою собі захисною фортецею українства, – кажуть організатори. У Музеї АТО виставка продовжиться до 29 листопада та є повністю безкоштовною.

 

https://www.otv.ua/-k5rQI_TkTQ

Поширити:
16 Жовтня, 2020