Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Розвиток парків та зелених зон

Відповіді на найпоширеніші запитання дніпрян

Розвиток парків, зелених зон і рекреації – найактуальніша тема для обговорення у Дніпрі. Всіх хвилюють питання, такі як наприклад: коли розпочнеться реконструкція парків Глоби та Шевченка і закінчиться у парку Дубініна? Чи є стратегія розвитку зелених зон у місті і чи можливі житлові забудови на території парків?

З минулого року діє програма із систематизації зелених зон. Вже зафіксовано понад 280 територій під такою назвою. Також приводяться до ладу місця, які можна перевести у зони рекреації. За словами фахівців, мешканці міста хочуть, щоб парки створювалися саме на їхніх мікрорайонах, щоб можна було гуляти і насолоджуватися навколишнім. Такі осередки  більше облаштовуватимуться у містах біля багатоповерхівок, а не у приватних секторах.

Щодо реконструкції парків Глоби і Шевченка, які мають статус національної та історичної пам’ятки – проводяться підготовчі роботи. Наразі йде модернізація оглядового майданчика. На запитання щодо завершення реконструкції у парку Дубініна – спеціалісти відповіли, що при гарному фінансуванні підрядник готовий у наступному році завершити повністю всі роботи.

 

https://www.otv.ua/ffv_j3wvYLo

Поширити:
16 Жовтня, 2020