Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Небезпечне дозвілля

Слабка крига забрала у грудні вже 4 життя мешканців області

4 людини усього за перші два тижні грудня загинули на водоймах Дніпропетровщини. Два випадки у Криничанському районі, та по одному у Солонянському та Єлизаветівському. Нещасні випадки трапилися під час зимової рибалки через недотримання правил безпеки.  

Працівники рятувальної служби нагадують, щоб такий вид відпочинку не перетворився на трагедію, кожному потрібно бути вкрай обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись норм поведінки на льоду. Перша крига – найгірша ідея. Тим паче, що при сучасній теплій зимі вона є ну зовсім ненадійною. Ніколи не йдіть рибалити наодинці. Не стрибайте і не бігайте по кризі, ловіть рибу поблизу від берега, не пробивайте забагато ополонок. 

Якщо почули, що лід тріскається або вже провалився, не панікуйте. Вибирайтеся з ополонки без різких рухів, налягаючи на лід грудьми та по черзі витягуючи на поверхню ноги. Постарайтеся зайняти своїм тілом найбільшу площу на льоду. Повільно повзіть до берега, з якого ви прийшли, або до предмета, за який можна зачепитися.  Врятувавшись – перевдягніться і добре зігрійтеся. Та пам’ятайте, алкоголь тут не допоможе, тільки активні фізичні рухи. Будьте обережні та здорові.

 

https://www.otv.ua/jtICB1V1Sn8

Поширити:
16 Грудня, 2020