Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Льодове занурення

Мешканцям Дніпропетровщини порадили, як безпечно провести Водохреща

Третій і завершальний етап українських новорічних свят — Водохреща. Його у нас відзначають 19 січня щорічно. Віряни переконані, що в цей день вся вода наділена цілющою силою, тож занурюються в ополонки, аби очиститись та бути здоровим протягом наступного року. Цьогоріч занурення мало б не відбутися через карантин, та деякі городяни будуть іншої думки. 

Тож рятувальник зазначив, що працівники служби будуть слідкувати за зануренннями на найпопулярніших для цього точках, але палаток для обігріву, як у минулому, не буде. Та все ж попросив людей за можливості залишитися вдома. 

До речі, погода на Водохреща буде дуже морозною. Врешті-решт, після теплого грудня, настала справжня зима.

Та не слід забувати, що занурення у холодну воду – це небезпечно і не дуже звично для організму людини. Тому підготуватися треба як слід.

Також купання не радять людям із серцево-судинними захворюваннями, бо це може призвести до зупинки серця. Також людям, які тільки перенесли гострі респіраторні захворювання, пневмонію, а особливо – коронавірус.

Священники приєднуються до порад медиків і рятувальників, та рекомендують просто прийти освятити воду або на молитву. Для цього вони прийматимуть людей і 18, і 19 січня з ранку до вечора. Більш того, занурення – це не суто церковна традиція, її придумали власне віряни. 

Тож якщо можна уникнути загрози та бути здоровим, краще так і зробити.

 

 

Поширити:
15 Січня, 2021