Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Глобальна проблема

Серед видів онкологій на Дніпропетровщині “лідирує” рак легень

Одна з причин смертності у світі. У Всесвітній день боротьби проти раку лікар розповів про тенденції онкологічних захворювань та нагадав суспільству про існування глобальної проблеми. Якщо говорити про Дніпропетровщину в цілому, то рак легень “лідирує”, на так званій “другій” позиції рак молочної залози. 

За словами фахівця, злоякісні пухлини також досить часто виявляють у шлунку, кишечнику, простаті, шийці матки та щитовидній залозі.Для уникнення проблем подібного характеру кожна людина повинна самостійно дбати про своє здоров’я та відмовитися від пагубних звичок, а саме від паління та вживання алкоголю. Крім того, почати правильно харчуватися, дотримуватися режиму сну, уникати стресів, відпочивати та більше рухатися. Варто зазначити, що серед профілактичних заходів і своєчасна діагностика та лікування передпухлинних захворювань.

Для того, щоб своєчасно виявити будь-які патології, варто регулярно звертатися до сімейного лікаря та проходити нескладнІ огляди. Також, якщо у родині були хоч 2 випадки раку, варто про це повідомити сімейного лікаря. Він може призначити необхідне обстеження, які допоможуть виявити недуг на ранній стадії.

Крім того, у боротьбі з раком важливою є паліативна терапія – лікування, направлене на підтримку якості життя невиліковно хворих. У Дніпрі працюють мобільні бригади паліативної допомоги та хоспісні відділення.

 

Поширити:
5 Лютого, 2021