Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Задля безпеки

Дніпровські рятувальники перевіряють заклади, в яких розміщують літніх людей

Через нещодавну трагедію в Харківській області. Інспекторський склад головного управління ДСНС України в Дніпропетровській області розпочав позапланові перевірки готелів, пансіонатів, хостелів та інтернатів, де мешкають люди похилого віку та особи з інвалідністю. 

Фахівці відвідали Комунальний заклад освіти “Багатопрофільний навчально-реабілітаційний ресурсно-методичний центр корекційної роботи та інклюзивного навчання” та Комунальне підприємство “Оздоровлення та відпочинок”.

Надзвичайники перевірили не тільки справність та наявність первинних засобів пожежогасіння, а й утримання в належному стані шляхів евакуації та електрогосподарства, систем автоматичної пожежної сигналізації, зовнішнього та внутрішнього протипожежного водопостачання, а також можливості під’їзду спеціальної техніки до будівель та споруд. 

Під час перевірки фахівці вказали на найгостріші недоліки та надали рекомендації щодо забезпечення безпеки перебування людей. Крім того, провели з керівниками та обслуговуючим персоналом інструктаж  з правил пожежі та порядку дій у разі виникнення надзвичайної ситуації. 

За результатами перевірок спеціалісти склали акти і приписи з наявними недоліками та вказали термін для їхнього усунення. 

Якщо ж нічого не виправлять, то на них складуть позов до суду з вимогою про припинення роботи закладів.

Поширити:
8 Лютого, 2021