Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Заслуговує на перемогу

Обухівський дитсадок - номінант міжнародної архітектурної премії

449 споруд-учасників архітектурного конкурсу Євросоюзу Міс ван дер Рое. З них одна – на Дніпропетровщині. За престижну премію побореться Обухівський дитячий садок. Його номінували самі організатори конкурсу. 

Будівлю майбутнього закладу звели “з нуля” у жовтні 2018 року. Відмінна вона тим, що зовсім не схожа на типові українські дитячі садки. Вона більш нагадує химерні сучасні споруди Швеції або Фінляндії. Так виявляють себе елементи стриманого модернізму у поєднанні з сучасним європейським стилем. 

Проектувальники поєднали у двоповерховій будівлі цікаві архітектурні рішення та новітні технології. Максимальне енергозбереження здійснюється завдяки втіленню ідеї «орієнтації за Сонцем». Дитячі кімнати вітражами «дивляться» на південь. А великі вікна створюють ефект «життя на галявині». У садку завжди досить сонячно. Влітку не спекотно. Від перегріву захищають навіси на фасаді. Сонячні панелі на даху слугують як додаткове заощадження енергоспоживання.

Наразі в Україні Обухівський дитсадок займає позицію найсучаснішого та найоригінальнішого.

Загалом цьогоріч на премію Євросоюзу в галузі сучасної архітектури Міс ван дер Рое претендують 13 споруд України – із Києва, Львова, Харкова та Обухівки. П’ятьох фіналістів визначать протягом року.

Поширити:
8 Лютого, 2021