Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Іспити в 2021 році: що відомо

Сертифікати міжнародних іспитів з іноземних мов дозволили зараховувати як ДПА

Здорова нервова система. Міністерство освіти і науки України розробило рекомендації щодо особливостей проведення ДПА з іноземних мов у закладах загальної середньої освіти в 2020/2021 навчальному році. Тепер сертифікат та дипломи з міжнародних іспитів з англійської, німецької, французької та іспанської мов будуть зараховувати як державну підсумкову атестацію. 

Зокрема, здобувачі освіти, які для складання іспитів вибрали третім навчальним предметом історію України, можуть вибрати четвертим навчальним предметом іноземну мову і навпаки. 

Разом з тим, у міністерстві підкреслюють, що у 2020/2021 навчальному році школярі на ДПА зможуть обрати третім і четвертим навчальними предметами дві іноземні мови на вибір. Однак українська мова та математика залишаються обов’язковими.

Відповідно до наказу, учням які вивчають іноземну мову у школі за рівнем стандарту чи академічним рівнем, достатньо мати сертифікат рівня В-1. У свою чергу діти, які поглиблено вивчають іноземні мови, повинні мати щонайменше рівень В-2.

Нагадаємо, що в Україні з 1 лютого стартувала реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Триватиме вона до 5 березня.

Поширити:
9 Лютого, 2021