Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Кризова ситуація

Чи виділить Кабмін 500 мільйонів з COVID-фонду на підтримку авіації?

Ще в кінці грудня 2020 року Міністерство інфраструктури України звернулося до Кабміну з проханням виділити з “ковідного” фонду 500 мільйонів гривень для підтримки цивільної авіації. 

У своєму листі Владислав Криклій звернув увагу, що через введений карантин навесні 2020 року аеропорти і авіаперевізники вдалися до антикризових заходів: скорочували персонал і переводили його на неповний робочий день, скорочували флот авіаперевізників та закривали термінал F в аеропорту “Бориспіль”.

У документі зазначено, що в 2020 році пасажиропотік у авіаційному транспорті в Україні знизився на 66% порівняно з 2019 роком. Це аеропорти “Бориспіль” і “Львів” потребували додаткових коштів. 

Наразі в умовах зимового періоду та другої хвилі пандемії COVID-19 в світі, авіаційна галузь все ще потребує фінансової підтримки від держави для забезпечення самої галузі. 

Варто зазначити, що отримані кошти планують витратити на забезпечення безпеку пасажирських перевезень, підвищення операційної ефективності підприємств і поліпшення авіаційного транспортного сполучення.

Поширити:
11 Лютого, 2021