Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Які зміни чекають на пацієнтів?

Хворі на туберкульоз не залишаться сам на сам з хворобою. На Дніпропетровщині планують об’єднати протитуберкульозні заклади в єдину структуру. Головна місія такого рішення — не залишити пацієнтів без медичної допомоги. 

Річ у тім, що за умовами медичної реформи Дніпропетровська область має подати лише один протитуберкульозний заклад, який контрактуватиме з НСЗУ. Тільки цей заклад отримуватиме кошти від Національної служби здоров’я на лікування пацієнтів, зарплатню медикам та інше. 

Наразі постійна комісія Дніпропетровської обласної ради з питань охорони здоров’я підтримала рішення, яке ініціював голова облради Микола Лукашук.  

Під час засідання депутати комісії проголосували за об’єднання КП “Криворізький протитуберкульозний диспансер” ДОР” з  КП “Дніпропетровське обласне клінічне лікувально-профілактичне об’єднання “Фтизіатрія” ДОР”, КП “Кам’янський протитуберкульозний диспансер” ДОР”, КП “Обласний дитячий спеціалізований центр” ДОР”, КП “Дитячий  фтизіопульмологічний медичний центр” ДОР”.

А вже наступним кроком буде засідання комісії з питань діяльності комунальних підприємств, де депутати розглянуть питання об’єднання цих закладів. Втім, за словами голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука, прийняти остаточне рішення можуть на позачерговій сесії.

 

 

 

 

      

Поширити:
10 Березня, 2021