Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Перше місце

Дніпропетровщина лідирує серед виробників сільгосппродукції

Дніпропетровщина – лідер у виробництві сільськогосподарської продукції. Регіон отримав найвищий індекс аж 113%. Через що, область зайняла перше місце.  Про це повідомила Державна служба статистики України. Друге місце посіла Тернопільщина, третє – Хмельниччина, четверте – Львівщина. Ну і закрила п’ятірку кращих – Закарпатська область. 

Також за даними того ж самого рейтингу, наш регіон увійшов у п’ятірку кращих із найвищою часткою в загальному обсязі виробництва продукції сільського господарства. 

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук говорить, що завжди наша земля була лідером у розвитку агропромислового комплексу країни. Наразі, на теренах регіону три тисячі фермерських господарств, які обслуговують близько 3 мільйонів гектарів землі. Через це, аграрії можуть отримати державну страховку на відшкодування витрат, у разі пошкодження посівів через погодні умови та різні надзвичайні ситуації. Таку постанову прийняв Уряд для підтримки сільгоспвиробників на 2021 рік.  Також серед нових програм –  державна підтримка сільгоспвиробників, які використовують меліоровані землі, виробників органічної сільськогосподарської продукції, картоплі.

Нагадаємо, що в області розпочалася Посівна. Землі засівають ярими зерновими культурами. Аграрії придбали 120 тисяч тонн добрив та 40 тисяч тонн палива. На сьогодні вже фермери освоїли 16 тисяч гектарів із 154 тисяч запланових. 

 

Поширити:
13 Квітня, 2021