Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Форми торгівлі людьми

Як розпізнати насилля мешканцям Дніпропетровщини

Випадки торгівлі людьми все більше фіксуються правоохоронцями. Ця проблема була і залишається актуальною не тільки для України, а й Дніпропетровщини.  У Міністерстві соціальної політики нагадали про форми біди, аби мешканці змогли у потрібний час розпізнати небезпеку. 

Перша і найрозповсюдженіша – трудова експлуатація. Це коли чоловіків, жінок та дітей змушують працювати проти їх волі під загрозою насильства. Роботодавці обмежують свободу, відбирають документи чи майно. А оплата не здійснюється. 

Таке спостерігається і у сексуальній експлуатації. Крім вищевказаних ознак можливе використання маніпуляцій для притягнення до проституції, “ескорт послуг”, секс-туризму, зйомок в порнографічних фільмах. Тому, фахівці застерігають і нагадують про те, що варто звертати увагу на всі особливості, коли вирушаєте на роботу за кордон. Це один з найпопулярніших способів обману для українців. 

Також під видом роботи можна добре “встряти”. А саме, “вигідне працевлаштування” може принести Вам термін у місцях позбавлення волі.

“Примусове жебрацтво”, “залучення в боргову кабалу” – це те, що шахраї використовують проти слабких людей. Завдяки маніпуляціям людина повинна штучно створений борг відпрацювати. 

 

Поширити:
21 Липня, 2021