Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Усе задля навчання

Цьогоріч вперше у приватних ЗВО з'являться 43 бюджетні місця

“Бюджетні місця йдуть за кращими вступниками”. Цьогоріч вперше заклади вищої освіти приватної форми власності беруть участь у розподілі місць державного замовлення.  Так 43 вступники, які отримали рекомендації на бюджет, зможуть навчатися у приватних закладах вищої освіти. 

“Для того, щоб державні та приватні заклади освіти отримали рівні права, ми продовжуємо застосовувати прозорий механізм розподілу державного замовлення. Основний принцип, який ми запроваджуємо, – це “бюджетні місця йдуть за кращими вступниками” а також формульний розподіл державного замовлення, щоб кожен студент мав змогу навчатися в омріяному закладі вищої освіти”, – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Таким чином, вступники зможуть навчатися на бюджеті у таких приватних ЗВО:

  • Міжнародний гуманітарний університет (місто Одеса) – 21 місце;
  • Заклад вищої освіти “Відкритий міжнародний університет розвитку людини “Україна” (місто Київ) – 14 місць;
  • Приватний вищий навчальний заклад “Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана  Дем’янчука”  (місто  Рівне) – 5 місць;
  • Західнодонбаський інститут ПрАТ “ВНЗ Міжнародна академія управління персоналом” (місто Павлоград, Дніпропетровська область) – 2 місця;
  • Приватний вищий навчальний заклад “Український гуманітарний інститут” (місто Буча, Київська область) – 1 місце.

Також серед спеціальностей найбільше місць отримали “Інженерія програмного забезпечення”, “Біотехнологія та біоінженерія”, “Стоматологія”, “Медицина” та “Медсестринство” та інше.

Після підтвердження вступниками свого вибору та надання приватними закладами вищої освіти гарантій дотримання законодавства про індикативну собівартість з ними буде укладено відповідний державний контракт.

Поширити:
2 Серпня, 2021