Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Табу!

Мешканцям регіону заборонять ловити раків

На водоймах Дніпропетровщини заборонять виловлювати раків. Адже наприкінці серпня розпочинається період другої линьки у членистоногих. Це коли раки скидають свої панцирі та хітинову оболонку очей та зябер. Процес відбувається один-два рази на рік у дорослих особин. А в молодших – кожного разу при розвиткові. 

Линька може тривати від декількох годин до однієї доби. Однак новий панцир у раків може формуватися та зміцнюватися аж до півтора місяця. У цей час рибалкам і заборонять виловлювати річкових мешканців.  Вилов членистоногих під час дії обмежень є порушенням природоохоронного законодавства відповідно до статті 85 кодексу України про адміністративні правопорушення. 

За кожне ігнорування встановлених правил порушнику загрожує адміністративна відповідальність. Штраф – 680 гривень. Після закінчення строку линьки можна буде ловити раків на водоймах загального користування та 50 екземплярів – на водоймах, де запроваджено платне рибальство. А мінімальний розмір рака, який дозволено для лову рибалкам – 10 сантиметрів. Також забороняється вилов у темну пору доби, а саме пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу.

Поширити:
3 Серпня, 2021