Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

588 тисяч ранніх зернових культур

На Дніпропетровщині завершуються жнива

Жнива разом з літом підходять вже до кінця. На фінішному етапі на Дніпропетровщині аграрії виконали понад 70% із запланованих робіт зі збору ранніх зернових. На полях області фермери зібрали близько двох з половиною тонн сільгоспкультур. Це – озимий ячмінь, пшениця, жито, горох та овес. Крім цього, у регіоні зібрали майже 200 тисяч тонн озимого ріпаку. А це становить аж 99% від загального об’єму збору цієї культури.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук розповідає, що минулого року аграрії у цей час раділи закінченню збирання врожаю. Цьогоріч жнива закінчаться трішки пізніше. Винуватець – регулярний дощ, який сіяв по всьому регіоні. Та в цьому є і плюси. Врожайність стала більшою. Наприклад, якщо торік показники врожайності на завершення жнив сягали 37 центнерів на гектар, то цьогоріч цей показник вже досяг 41 центнер на гектар. 

Наразі, сільськогосподарські осередки області радіють. Адже вони разом скосили 588 тисяч ранніх зернових культур. Сезон збору планують завершити до кінця тижня. Звичайно, і кількість врожаю збільшиться в рази.

Поширити:
4 Серпня, 2021