Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Бути обачними

На Дніпропетровщині розпочався другий пік активності кліщів

На Дніпропетровщині розпочався другий пік активності кліщів. У Дніпропетровському обласному лабораторному центрі закликають берегти себе. Перші звернення фахівці зафіксували в регіоні у березні. Та у травні цього року мешканців з укусами кліщів стало більше. Наразі, активність кліщів не вщухає. І продовжуватиметься ще наступний місяць.

У порівнянні з минулим роком, коли за сезон постраждали тільки 1, 5 тисячі осіб. То цього року постраждалих від укусів кліщами в регіоні тільки за першу хвилю кількість склала 1300. 

Кліщі є переносниками різних трансмісійних недугів, таких як хвороба Лайма, кліщовий вірусний енцефаліт, лихоманка. Щоб уникнути такої небезпеки, потрібно слідкувати за місцями, де Ви перебуваєте. Тому що, кліщі, в основному, знаходяться у траві і низьких чагарниках. Необхідно  вибирати середину стежки, для того щоб не торкатися ділянок з рослинністю. 

Варто нагадати, коли кліщ потрапляє на тіло людини, то він пересувається знизу вгору. На одязі він може перебувати кілька годин. А вже потім знаходить собі зручне місце. Зазвичай, за вухами, у паховій зоні, на животі. Опісля вже кусає. Треба зазначити, що поки людина рухається, кліщ не присмоктується. 

Щоб уберегти себе від укусу необхідно проводити процедури профілактики. Але якщо вже кліщ вкусив, то своєчасно його витягти і відправити на лабораторне дослідження, після чого звернутися до лікаря-інфекціоніста.

Поширити:
12 Серпня, 2021