Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Системний підхід

Булінг у школах: поліцейські розповіли, як протистояти

Пріоритетна лінія роботи шкільних офіцерів поліції. Цьогоріч в усіх школах Дніпропетровщини співробітники служби “102” постійно проводять інтерактивні заняття “Скажи булінгу “Ні!”. Під час яких вони розбирають, чому агресор та жертва так поводяться. Чим це їм загрожує. Та найголовніше – що робити, якщо ти став жертвою цькування, та як нею не стати.
Під час таких тренінгів правоохоронці використовують відеоматеріали, а інколи ігри “Коло безпеки”. Щоб на наглядному прикладі все продемонструвати.
Лише за перший тиждень навчального року інспектори провели 10 таких занять у різних школах міста та декілька індивідуальних бесід із учасниками освітнього процесу. А ще — вчителі всіх навчальних закладів отримали алгоритм дій, як діяти у разі виявлення випадків булінгу.

До уваги батьків! Якщо ваша дитина стала жертвою залякування, негайно повідомте про це викладача. Він у свою чергу має вжити всі необхідні заходи задля припинення таких фактів.

Якщо ж профілактична бесіда з вчителем не допоможе, інспектори відділення зв’язків з громадськістю патрульної поліції вживатимуть заходи відповідно до чинного законодавства.

Зазначимо, згідно до статті сто сімдесят три дріб чотири Кодексу України про адміністративні правопорушення, відповідальність за вчинення цькування несуть батьки малолітньої чи неповнолітньої особи. 

Також за приховування фактів булінгу (цькування) у навчальному закладі, або неповідомлення про такі факти органам Національної поліції — до відповідальності може бути притягнутий керівник закладу освіти.

 

 

Поширити:
14 Вересня, 2021