Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Нововведення

Гуманітаризація вищої освіти: що це та які перспективи

Гуманітаризація у технічній освіті. Це слово часто чують студенти та їхні батьки, які допомагають обрати дитині професію. І потім сумніваються, куди ж піти? У який заклад? У НТУ “Дніпровська політехніка” запевняють, хвилюватися не варто. Потрібно спочатку дізнатися, що це за термін. 

Також цей термін має за мету допомогти студенту реалізуватися після ВИШу. У Національному технічному університеті “Дніпровська політехніка” вже давно застосовується така практика. Створюються нові гуманітарні кафедри. Студенти мають змогу самостійно обирати собі предмети. 

Бо наразі у суспільстві виникають різні новітні технології. І комп’ютерна спеціалізація є першою у світі. Вона дозволить запровадити роботизацію. Щоб цього не виникло, фахівець повинен розумітися не тільки на одній спеціальності подібно роботу, а й мати широкий кругозір. Це не дасть різним винаходам замінити людську працю. До цього прагнуть у НТУ “Дніпровська політехніка”. 

Розподілення предметів залежить від спеціальностей. На кожну з них буде окремий список та  кількість годин. Тому, перейматися, що гуманітарних викладатимуть більше, аніж технічних, не потрібно. 

Поширити:
21 Жовтня, 2021