Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

У всіх регіонах країни

Коли зареєструвати місце проживання можна буде онлайн?

Розвиток цифровізації не стоїть на місці. Вже з першого грудня кожен регіон поступово буде переходити на електронний формат зміни місця реєстрації. Послуга займатиме не місяць, а всього 10-15 хвилин. Про це повідомив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Окрім того, чоловікам не потрібно буде ходити до установи при переїзді кожного разу. Оскільки військкомати будуть отримувати цю інформацію щоразу автоматично. 

Також новий закон дасть змогу оформлювати пенсію чи медичну допомогу саме за місцем проживання. 

Наразі зміна місця реєстрації онлайн працює в 7 містах. Послуга вже доступна для жителів Києва, Харкова, Вінниці, Луцька, Рівного, Кривого Рогу та Маріуполя.

Проект реалізовується Програмою EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії. А також за підтримки проекту “Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні”. За співпраці Міністерства цифрової трансформації України з Міністерством внутрішніх справ України, Державної міграційної служби України, Міністерством оборони України та Міністерством юстиції України.

Поширити:
9 Листопада, 2021