Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Це не вирок!

1-го грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Підтримати людей, чиє життя змінила ВІЛ-інфекція. Щороку в усьому світі відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Його головна мета – привернути увагу людства до однієї з глобальних проблем.

Проте своєчасне виявлення ВІЛ-інфекції дає можливість попередити руйнування імунної системи, розвиток термінальної стадії вірусу імунодефіциту, а саме — СНІДу. І запобігти передачі зараження партнерам.

При цьому держава турбується про позитивно-інфікованих та надає безоплатне лікування та діагностику. А ще — пацієнти мають право на конфіденційність свого захворювання. А у разі розповсюдження ВІЛ-статусу людини без її згоди, законодавством передбачена кримінальна відповідальність.

На сьогоднішній день навколо ВІЛ існує безліч міфів, які ми пропонуємо розвіяти.

Бутує міф, що за допомогою нетрадиційної медицини можна вилікувати цю хворобу. Проте це не так. ВІЛ можна лікувати тільки за допомогою антиретровірусної терапії, яка націлена на блокування росту інфекції та посиленню імунітету людини.

Та пам’ятайте! На сьогоднішній день стовідсоткового захисту від ВІЛ немає. Через це фахівці радять декілька разів на рік проходити тестування в будь-якому закладі Охорони здоров’я, Центрах СНІДу, в кабінетах довіри чи неурядових організаціях.

 

 

Поширити:
1 Грудня, 2021