Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Що не так?

Нові тарифи на вивіз сміття: що не так та чи згодні городяни

Вивіз сміття подорожчав. Таку “передноворічну” новину повідомила Дніпровська міська рада. Люди активно обговорюють інформацію у соцмережах. І чомусь вони з місцевою владою не згодні. 

Ми вирішили розібратися у ситуації. І зрозуміти: чому ж мешканці незадоволені таким, начебто, “покращенням”.  Тож, давайте, розпочнемо з хронологій. 

Громадян  до 2018 року обслуговувало “Дніпрокомунтранс”. Тариф тоді становив 9,36 копійок для багатоквартирних будинків. Та 11,24 для приватних.  Міську раду задовольняв такий хід подій. Та тоді, підприємство вирішило підняти ціну на свої послуги. Міська влада чомусь не “пішла на зустріч”. Заявивши, що відсутня аргументація. І договір розірвали.

Що за одиниці з інших міст – не зрозуміло. Адже тоді офіційно міська рада повідомила, що до оголошення конкурсу місто від сміття очищатимуть дві компанії – КП «Жилсервіс-2», яке обслуговує будинки на правому березі Дніпра та КП «Житлове господарство Самарського району», що обслуговує будинки на лівому березі. Тоді тарифи змінилися втричі більше. Аж майже 25 грн.  

З 01.06.2020 все ж обрали виконавця з вивезення сміття. Ним стало Товариство з обмеженою відповідальністю “Екологія – Д”. . Ситуація на довгі місяці затихла. Та у 2021 році знову пішли обговорення. У травні вирішили збільшити тариф ще на декілька гривень. І сума змінилася на 28, 43 гривень для багатоквартирних і 34,23 для приватних. 

А з 1 грудня міська рада ще раз проінформувала про підвищення тарифів на вивіз сміття. Ті, хто живе у багатоквартирних будинках, сплачуватимуть на 8,14 грн більше – 36 грн 57 коп. (на місяць). А у приватному секторі – 44 грн 03 коп.  Відразу на сайті Міської ради з’явилася про це інформація. А у підконтрольних Борису Філатову  ЗМІ розпочалися прес-конференції, де фахівці розповідали чому так сталося. За їх словами, нічого страшного, це ж всього лише проїзд на електротранспорті. 

Хочемо зазначити, що є трішки неточностей.  У травні повідомили, що тарифи не підвищувалися з 2012 року. Та у грудні під час конференції вже “не відбувалося змін з 2007 року”. 

Ми вирішили вийти на вулиці та дізнатися у людей чи все так. як описують співробітники Дніпровської міської ради. 

Тобто, як бачимо, збільшилися не тонни сміття. А зменшилася якість обслуговування. Звичайно, якщо не прибирати по графіку, то через три-чотири дні буде тонна сміття.  Ми вирішили зателефонувати до ТОВ “ЕКОЛОГІЯ – Д”, яка офіційно обслуговує місто. Але у відповідь почули тільки одне. 

Так продовжувалось ще декілька разів. Тоді ми вирішили за телефонувати на гарячу лінію Дніпровської міської ради. 

Записали номер телефону і зателефонували. Та виявилося, що то номер КП “Дніпроводоканал”. Яким чином це підприємство до вивозу сміття та їх тарифів, ми так і не дізналися. Бо постійно телефонний дзвінок відхиляли.  

То, що це – чергове  наживання Дніпровської міської ради на людях чи, можливо, покращення. Хоча, таке собі. Дивіться телеканал ОТВ. Там знайдете всі відповіді на питання, що Вас хвилюють. 

Поширити:
2 Грудня, 2021