Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Усвідомлювати цінність

Чому громадянам важливо знати свої права?

З самого народження кожна людина має свої права. Вони дозволяють вибудовувати відносини між громадянами та між особами у певному суспільстві. Однак, через те, що українці плутають права людини з правами громадянинами, вони губляться та не знають як же реагувати при виникненні складних ситуацій. І чи потрібно розцінювати якийсь конкретний конфлікт як порушення чи зазіхання на особисті привілеї.

Права людини мають більш важливу, ціннісну складову, ніж просто громадянин конкретної держави. Вони поділяються на громадянські, політичні, соціально-економічні та культурні. Мінімальний обсяг прав закріплено у Міжнародних угодах, а також у Конституції.

І якщо на вас нападають, чинять насильство, то, безумовно, на захист стане Кримінальний кодекс як система регулювання та захисту від порушення права на життя. А ще – поліція, омбудсмен та суд. 

Та пам’ятайте, що особисті права не пов’язані з правами споживача. Якщо вам продали неякісну ковбасу, і відмовляться замінити її на якісну, то в цьому випадку не буде порушено ваше право людини. Оскільки право людини не охоплює таких вузьких особистих інтересів конкретної людини.

Поширити:
9 Грудня, 2021