Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Використати повторно

Чому не можна викидати старі гаджети та що з ними робити?

Більшість українців вже починають готуватися до прийдешніх новорічних свят. За три тижні треба встигнути завершити всі справи та обрати подарунки для рідних та друзів. У 21 столітті найпопулярніший подарунок – смартфон, розумні годинники та інша сучасна електроніка. 

Та в жодному разі не потрібно викидати в смітник старі гаджети, які вийшли з ладу або морально застаріли. Окрім того, електричні пристрої слід правильно утилізувати. Для цього вам в нагоді стануть спеціальні пункти прийому відходів.  Кожен пристрій який ви здасте на утилізацію, вручну розберуть на компоненти і розсортують за видом матеріалів: пластик, метали, скло, дроти, плати тощо. Ба більше, 80% деталей застарілих девайсів можна використовувати повторно. 

Наведемо кілька фактів про електронне сміття:

  • сьогодні у світі утилізується лише 12,5 відсотків електронних відходів;
  • для виготовлення одного комп’ютера потрібно 240 кілограмів викопного палива, 22 кілограми хімічних речовин та 1,5 тонни води;
  • електронні відходи часто взагалі не є сміттям, а електронним обладнанням або деталями, які підходять для повторного використання або можуть бути перероблені на матеріали.

Поширити:
10 Грудня, 2021