Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Пригоди геймерів

Казка створена на замовлення театру Драміком

Цю історію створили на замовлення театра Драміком. Але є  сподівання, що  п’єса  буде цікава всій країні. Основна фабула: діти, захопившись комп’ютерною грою,  потрапляють у віртуальний світ. Повчальний зміст казки в тому, що  інтернет, як і майже будь що в житті не хороший і не поганий. І переживаючи події, діти з’ясовують в чому користь і в чому небезпека кібер павутиння.   І які якості необхідні людині, щоб перемагати і віртуальному і реальному світі. 

В Новорічній  казці “Пригоди геймерів”, де  комп’ютерний вірус захоплює кіберсвіт, тим не менш, реальні  танці, пісні , інтерактивні ігри з глядачами.  Але це все ж таки шоу з використанням  новітніх технологій. Наприклад: у виставі використовується ультрафіолет, тому костюми  і грим світяться. Все це не дає артистам нудьгувати, працюючи над ролями.  Недарма є таке спостереження , що саме в дитячих казках відкриваються акторські таланти.

Партнером вистави “Пригоди геймерів” виступила  Федерація кіберспорту України. Спортсмени брали участь у написанні сценарію, консультували автора. Смислові акценти, якi вони поставили у виставі, стосуються   того, які якості розвиває кіберспорт. А це: швидкість прийняття рішення, дрібна моторика, комунікативність, знання іноземних мов, адже кіберспортсмени  багато подорожують, робота в команді.  А ще вони   звертають увагу на те, що геймінг і  кіберспорт це різні види діяльності. 

Казку  “Пригоди геймерів”  написала драматург з Харкова Юлія Таран. І разом  з колективом театру Драміком запросила поринути у віртуальний світ але за допомогою найживішого мистецтва –  театру. 

Поширити:
28 Грудня, 2021