Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

У Новий рік з втратами

У міському парку “Зелений Гай” загинув чоловік

Необачність, безвідповідальність міської влади або роковий збіг обставин. Так, Новий рік для однієї з сімей закінчився трагічно. 45-річний чоловік вийшов на прогулянку зі своєю 6-річною донькою у парк Зелений Гай.

Батько з дитиною під час спуску зі схилу зіткнулися чи то з деревом, чи зі стовпом – інформація з цього приводу у мережі різниться. На ось цій крутій галявині є конструкція невідомого призначення. Перехожі у парку називають її електроопорою. Та хто б що не сказав – підсумок ситуації втрачене життя батька. І стрес у доньки. Вона отримала удар у живіт. Її госпіталізували до Центру матері та дитини імені Руднєва.

Тато дівчинки не витримав удару. 

Місцеві кажуть, що допоки посеред парку не з’явилася громіздка конструкція – не було страшно, а тим більш травматично. Влітку на ній транслювали мультфільми для малят. А зараз – вона знаходиться посеред гірки, де катаються городяни. 

Дмитро завжди ходив відпочивати саме у Зелений Гай. Та тепер побоюється вести на ковзанку свого сина. 

А ось Тетяна не згодна. Жінка вважає, що діяти має впершу чергу міська влада. Бо ж дітей купа. А спостерігати як вони сидять у телефонах не хочеться. 

До того ж влітку почали проводити якісь ремонтні роботи. Загородили все, розповідає мешканка Олена. Та ось тільки з настанням першого снігу прибрали огорожу. Чому – невідомо. 

Та як би то не було – у цій міській зоні відпочинку лишень видніються папірці а4 з написом “Адміністрація парку не несе відповідальності за катання на гірці”. Але такі об’яви – на жаль, нікого не зупиняють. І їх існування – насправді фігуральне. 

Декілька десятиліть зелена зона, що розкинулася в Рибальській балці між спорткомплексом «Метеор» та проспектом Олександра Поля (Кірова), стояла занедбаною. Якщо відкрити інтернет – то можна побачити повідомлення від 2018 року, що пройшла реконструкція і територія отримала назву “Зелений гай”. ЗМІ наводять цитату міського голови Дніпра Бориса Філатова:
“Коли ми задумували цей проект, то ставили за мету вирішити три завдання. По-перше, хотіли навести лад у цьому покинутому парку. Друге завдання — безпека: цей парк є фактично транзитною територією, якою люди переміщуються між двома великими районами. Третє завдання – вирішення проблеми підтоплення”. 

З цієї промови виходить – що питання безпеки у “Зеленому Гаю” стоїть особливо гостро. Оскільки його відвідують багацько людей. Вони ходять по парку з дітьми як завжди. Хоча у цей час може впасти дерево, яке не надійно стоїть. Чи посковзнутися на льоду у зимову погоду. Та, не дай Боже, полетіти у спуск балки. Й отримати фатальний кінець. А комунальники нічого не зробили. 

Ми звернулися до Дніпровської міської ради з запитами, щоб з’ясувати:

  • куди все ж врізалися батько з донькою?
  • яке призначення конструкції, що видніється на галявині? І чи є на неї дозвільні документи? 
  • чому десятиліттями люди відвідують гірки, а ніяких заборон немає? Попри складний ландшафт парку. 

Відповідь чекайте у наступних випусках новин.

Поширити:
6 Січня, 2022