Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Гідна оплата праці

Підвищення зарплати лікарям: кому та скільки

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, у якій йдеться про підвищення базової заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної та комунальної власності.  Через що, у суспільстві виникли питання, хто ж і скільки отримуватиме. 

Базова заробітна плата становитиме не менше, ніж 20 000 тисяч гривень. Її отримуватимуть лікарі з вищою немедичною освітою, яких допущено до медичної діяльності у закладах охорони здоров’я. Лікарів-інтернів це не стосується.

Базова заробітна плата у розмірі не менше 13 тисяч 500 гривень виплачуватиметься медичним сестрам, які мають відповідну медичну освіту: фаховий молодший бакалавр, фахівець з початковим рівнем вищої медичної освіти, перший(бакалаврський) рівень вищої медичної освіти, магістр з медсестринства. 

Нагадаємо, Кабінет Міністрів встановив лише базовий рівень заробітної плати для лікарів та медичних сестер. Медичні працівники, які працюють на повну ставку, не повинні отримувати менше. При цьому, рівень є не фіксованим, тому можливе збільшення зарплати за рішенням керівника. 

 

Поширити:
19 Січня, 2022