Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Утримання за квартиру

У Дніпрі тепер доступна нова соціальна послуга для самотніх осіб

У Дніпрі тепер доступна нова соціальна послуга для самотніх осіб поважного віку – договір довічного утримання(догляду). Його укладають з міською територіальною громадою. До переліку осіб, які мають право на нього, входять люди у віці від 65 років. Особи від 60 років, які перебувають на інвалідності І та ІІ групи. 

Таким особам виплачується одноразова матеріальна винагорода у розмірі до 15% від вартості будинку чи квартири. Її визначають за експертною оцінкою. Сюди входить і щомісячна грошова компенсація від двох до трьох з половиною прожиткових мінімумів, адресна допомога на оплату житлово-комунальних послуг від п’ятисот до півтори тисячі гривень, надання соціальних послуг на безоплатній основі за потреби. Та послуги поховання.  

У територіальному центрі зазначили, що укладання такого договору довічного утримання з міською територіальною громадою – це повна гарантія захисту одиноких містян від шахрайський схем, пов’язаних з житлом. 

За повною інформацією щодо укладання договору можна звертатися до відділів територіального центру у кожному районі міста.

Поширити:
20 Січня, 2022