Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Новий наказ

Військовий облік жінок

Ще наприкінці грудня 2021 року у мережі з’явився наказ, щодо взяття жінок на військовий облік. У оприлюдненому списку значилось 35 фахових напрямків та сотні професій.  Така інформація спричинила значне обурення суспільства, та низку публікацій.

Нині Міністерство оборони надіслало  нову редакцію наказу щодо взяття на військовий облік жінок. У оновленому документі  визначено 14 спеціальностей та 6 професій. Скорочений список торкається спеціальностей та професій у сфері медицини, електроніки, зв’язку, метрології та картографії, фінансів, бухгалтерського обліку та аудиту тощо. Остаточний перелік буде затверджено після отримання погоджень від інших відомств. 

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що таки зміни дозволять у спокійному темпі  організувати та забезпечити облік визначених груп й проаналізувавши результати рухатись далі. 

Генеральний Штаб Збройних Сил України отримає можливість у разі необхідності та нагальних потреб вносити зміни до переліку. Таким чином, облік буде ритмічним і плановим. Також в розробці – удосконалення самої процедури постановки на облік.

Міністр оборони також повідомив, що до жінок, спеціальності яких передбачають постановку на облік,  не можуть застосовуватися штрафи.

Поширити:
25 Січня, 2022