Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Вступна кампанія 2022

Можливості, обов'язки та пропозиції абітурієнту

В Україні наближається вступна  кампанія до закладів вищої освіти. Питання, які хвилюють абітурієнтів і їх батьків розглядалися на прес-конференції у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара.

Заклад має 5-річний досвід роботи з Дніпропетровським регіональним центром оцінювання якості освіти. Цього року прийнято рішення розширити співпрацю. Тепер для написання тестових завдань будуть задіяні 1,3,4,5 корпуси університету. Також на базі ДНУ проходитиме Єдиний вступний іспит та Єдиний фаховий вступний іспит для вступників в магістратуру, які також проводяться за технологією ЗНО.

На сьогоднішній день вже закінчилась реєстрація на пробне ЗНО. Цього року воно коштуватиме 285 гривень.

Стосовно основної сесії – реєстрація розпочнеться 1 лютого. Зміни торкнулися і самих предметів. 

Тест з української мови є комплексним і універсальним. Він оцінюється, як Державна підсумкова атестація. Другий предмет ЗНО – математика. Вона є обов’язковою, лише як ДПА для всіх тих, хто завершує курс повної загальної середньої школи.

Третій предмет на вибір абітурієнта – Історія України або іноземна мова, незалежно від потреб вступної кампанії. Четвертий предмет –  абсолютний вибір майбутнього студента, який буде котируватися як ДПА. П’ятий  предмет – предмет ЗНО який завгодно. 

Реєстрація для ЗНО триватиме до 9 березня. Для цього потрібно буде обрати предмети, заповнити заяву, реєстраційну картку і разом з копією паспорта надіслати документи до регіонального центру оцінювання якості освіти. Під час такого процесу, для учасників ЗНО формуються особисті кабінети і вся подальша інформація буде надходити туди.

Стосовно тесту для магістратури – ЄВІ пройдЕ  20 червня. Пробне тестування започаткується на базі ДНУ вже цього року..

Також, у школярів з’являється можливість підвищити свої конкурсні бали і збільшити шанси вступити на бажане  навчання до ДНУ. 

Нагадаємо, що з кожним роком, підвищується значущість екзаменів, які складаються у державному форматі.

Поширити:
27 Січня, 2022