Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

“Все у твоїх руках”

Надзвичайники провели урок у школі

Діти часто стають свідками або жертвами небезпечних ситуацій, а іноді – трагедій. Так, до однієї зі шкіл Дніпра завітали рятувальники і провели Всеукраїнський урок з мінної безпеки “Все у твоїх руках”. Школярі дізналися від сапера ДСНС про небезпеку мін та боєприпасів, які не вибухнули, знаходячись у землі десятки років. На макетах їм показали як можуть виглядати вибухонебезпечні предмети. Серед них – артилерійські снаряди, реактивні та інженерні міни, авіабомби, детонатори, ручні гранати, набої різних видів.

Учням розповіли, що робити, коли вони побачать підозрілі предмети, що схожі на вибухові. Головне правило: знайшов невідомий предмет, за зовнішніми ознаками схожий на вибухонебезпечний – повідом дорослих, рятувальників чи поліцейських. Якщо помітив невідомі предмети – у жодному разі їх не чіпай, не перенось, не розбирай, не кидай в них різні предмети. 

Також школярам нагадали екстрені номери телефонів для допомоги у разі небезпеки. Надзвичайники спільно з представниками Національної поліції провели учасникам навчального процесу навчальну евакуацію.

Залишили буклети із правилами безпеки для кращого запам’ятовування та нагадування екстреного номеру Служби порятунку “101”.

Поширити:
28 Січня, 2022