Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Дарунок від короля

Нова різножанрова програма у ДБОКМ

Орган – інструмент, який називають «королем музики». Він має грандіозний вигляд, а його емоційний вплив на слухача  не має собі рівних.  Крім того, орган – це найбільший у світі музичний інструмент з  досконалою  системою управління. Ось чому кожний концерт за участю органу у Дніпропетровському будинку органної та камерної музики  хочеться характеризувати як   “величний”, “неземний”, “божественний”. Цей концерт зібрав твори різних жанрів, стилів, епох у співдружності органа з іншими інструментами.

Програми концертів у ДБОКМ плануються заздалегідь, затверджуються художньою нарадою, до якої  входять  найдосвідченіші фахівці, але саме творча ініціатива виконавців, зазвичай  рухає цей потужний мистецький потяг. 

Виразний ресурс органу дозволяє створювати  музику широкого змісту: від міркувань про Бога та космос до тонких інтимних відображень людської душі. Цей концерт поєднав твори від раннього барокко до сучасної класики. 

Почнемо з того, що акордеон в принципі робив органний майстер і за своїм складом, акордеон десь чимось схожий на орган, просто значно менше. 

Звичайно, основу концертних  програм  залу органної та камерної музики складають твори, геніальність яких  перевірена часом. Але не менш важлива і традиція першовиконання. Так органістка Ксенія Бєлікова  готує слухачам унікальну прем’єру. 

 

Поширити:
1 Лютого, 2022