Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Стежити за своїм здоров’ям

Мешканцям регіону розповіли, коли варто викликати “швидку”

Ковід-19 ще не залишає у спокої мешканців регіону. На стаціонарне лікування госпіталізують пацієнтів з ознАками коронавірусу середньої тяжкості та тяжкохворих. Рішення щодо госпіталізації приймає, безпосередньо, лікар при обстеженні пацієнта.  Щоб не допустити погіршення стану, пацієнтам із коронавірусом потрібно самостійно стежити за своїм здоров’ям. 

Так, негайно потрібно викликати швидку якщо ви відчуваєте біль у грудній клітині, важкість дихання, задишку у стані спокою, ознАки дихальної недостатності. Також, коли сатурація з рівнем кисню в крові не менше 92%. Для вимірювання сатурації у домашніх умовах потрібно використовувати пульсоксиметр. Крім того, якщо було порушення свідомості. Або помітили інші ознАки, що загрожують життю та свідчать про критичний стан. Ці симптоми можуть вказувати на наявність коронавірусної хвороби. 

Не варто нехтувати, якщо наявний тільки один з вищезазначених пунктів. Слід звернутися до лікаря. Проте, консультація сімейного лікаря – у пріоритеті. Адже тільки так можливо поступово отримувати рекомендації щодо покращення стану здоров’я. Важливо, що викликати бригаду екстреної медичної допомоги варто лише за наявності для цього реальних показів. У Міністерстві охорони здоров’я запевняють, що висока температура чи кашель не є показом до виклику “швидкої”. 

Поширити:
2 Лютого, 2022