Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Знати свої права

Як перевірити офіційне працевлаштування?

У сучасному світі люди повинні знати свої права. Відсутність знань може призвести до неприємностей. Дуже часто непорозуміння трапляються на ринку праці. А саме, коли беруть людину на роботу. Вона надає роботодавцю всі необхідні папери. А після звільнення з’ясовується, що працівника не оформили і заробітна плата офіційно не виплачувалася. 

Перевірити сумлінність працедавця можна на порталі Пенсійного Фонду. Там є інформація про трудову діяльність, наявний страховий стаж, суми внесків, сплачених до пенсійного фонду та розмір заробітної плати. Також можна подати заявку на отримання пенсії при досягненні відповідного віку та страхового стажу. Крім того, одержати витяг з реєстру застрахованих осіб. Портал є доступним цілодобово. 

Все, що потрібно зробити – зареєструватися. Здійснити цю процедуру можна за електронним цифровим підписом, який отримується у державній податковій службі. Або ж у будь-якому іншому акредитованому центрі сертифікації ключів, а також на сервісі Приват24 від Приватбанку та деяких інших банках. Ще  за логіном та паролем, які можна отримати у відділенні Пенсійного фонду, взявши з собою паспорт, ідентифікаційний код та заповнивши відповідну заяву. Якщо є певні труднощі, то зареєструватися можливо у центрі зайнятості. 

Поширити:
9 Лютого, 2022