Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Повний безлад

У військовій частині НГУ №3021 провели перше розслідування

Робота кипить. У Міністерстві внутрішніх справ України триває слідство щодо трагедії у Дніпрі. Так, провели анкетування серед особового складу частини №3021 Національної гвардії України. Після якого спеціальна слідча комісія МВС виявила факти позастатутних відносин. Протягом найближчих днів матеріали направлять до ДБР.  

Та попри такі результати, мотиви невідомі. Їх продовжуватиме з’ясовувати Державне бюро розслідувань у рамках досудового розслідування. Досліджуватимуть морально-психологічний клімат у колективі, процеси добору та підготовки кадрів, дотримання порядку проходження військової служби. Завдяки обставинам, пов’язаним з відхиленням від правил, є можливість ліквідувати повторення подібних ситуацій.  

Комісія визначила, що є і порушення порядку та організації несення служби, що і призвело до трагедії. Зокрема порушено доступ до кімнати зберігання зброї. Зафіксовано відсутність належного контролю за замиканням ставниці для зброї. Також недостатньо якісний інструктаж перед заступанням в наряд. А медичне забезпечення військовослужбовців бажає кращого. Зокрема, виявлено, що низка медикаментів в аптечці була відсутня. 

Наприкінці цього тижня, комісія приїде до Дніпра для більш детального розслідування.  Госпіталізовані нацгвардійці поступово одужують та повертаються до звичного життя. Частину з них вже виписали з реанімації

Поширити:
9 Лютого, 2022