Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Як нове свято зустріли у ДНУ

Як нове свято зустріли у ДНУ

16 лютого 2022 року в Україні вперше відзначають День єднання. Відповідно до указу президента у  Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшла церемонія підняття Державного Прапору України.

В урочистостях взяли участь ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара професор Сергій Оковитий, декан історичного факультету професор Сергій Світленко, голова ради ветеранів, професор Ігор Іщенко,а також  викладачі та студенти ДНУ.

День єднання проводився на виконання Указу Президента України №53 з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз та інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.

В університеті також заплановані: тематично- патріотичні флешмоби; зустрічі з захисниками України; підтримка волонтерських заходів із студентами  та працівниками.

Захід відзначили по всій Україні . Найграндіозніше єднання дніпрян відбулося біля найвищого флагштока міста. Просто на очах у присутніх курсанти розгорнули великий Прапор України  – 9 на 12 метрів.

Підтримати один одного і долучитися до флешмобу вирішили й студенти дніпровських вишів. Хлопці ті дівчата підняли над головами синьо-жовті прапори.

Поширити:
16 Лютого, 2022