Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Бути відповідальним

В Україні посилили відповідальність за підпал лісів і сухостою

Щорічно Дніпропетровщина посідає одне з перших місць у порівнянні з іншими регіонами країни, за загальною кількістю пожеж в природних екосистемах. Тільки з початку цього року в екосистемах на території області сталося 260 пожеж загальною площею 164,4 гектари, з них 157 пожеж трави та іншої сухої рослинності. Такі загоряння завдають непоправної шкоди довкіллю, рослинному та тваринному світу.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, на торфовищах та землях інших категорій”. 

Відтепер за порушення вимог пожежної безпеки в лісах лиходіям доведеться сплатити штраф — від дев’яноста до двохсот сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.  А ось за знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягне за собою накладення штрафу на громадян від двохсот сімдесяти до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На посадових осіб — від шістсот тридцяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Випалювання стерні, луків, залишків рослинності та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Рятувальники закликають населення бути обережними та відповідально ставитись до екосистеми. 

 

 

 

Поширити:
22 Березня, 2021