Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Прес-конференція на тему: “День працівників радіо, телебачення та зв’язку України”

14 листопада о 12:00  у прес-центрі “Громадська платформа” відбулась прес-конференція на тему:

“День працівників радіо, телебачення та зв’язку України”

 

Спікери: 

 

Вони працюють 24/7, для них не існує свят і вихідних, вони завжди на зв’язку, аби люди могли тримати руку на пульсі. Їхнє слово вагоме, а подекуди – вирішальне. Вони формують громадську думку. Вони – працівники засобів масової інформації.

16 листопада вже 25 рік поспіль в Україні відзначать День  працівників радіо, телебачення та зв’язку. Як розвивались засоби масової інформації впродовж цього часу, які зміни відбулися та які прогнози на майбутнє. Про це говорили у прес-центрі “Громадська платформа” разом із провідними представниками ЗМІ нашого регіону.

“Є зміни дуже радикальні і ці зміни, звичайно, з одного боку позитивні. Я думаю, що більше позитивних змін, але є зміни і негативні” – зазначив український письменник, член Національної Спілки письменників України Фідель Сухоніс.

Доступність журналістики називають найбільшою зміною впродовж чверть століття. На це вплинули зокрема зняття цензури та поява Інтернету. Більшість, звісно, вбачають у цього лише позитив. Та на думку фахівців, така всебічна доступність породила низьку фаховість. До нового покоління журналістів вимоги не такі жорсткі, як 25 років тому. Іноді для успішної кар’єри достатньо лише красивої зовнішності. Та сутність професії далеко не в цьому.

“Журналістика – це найперше – думка, це найперше – аналітика, це найперше – речі, які соціально є важливі” – наголосив Фідель Сухоніс.

Прийти в журналістику, звісно можна, а ось залишитися, за словами спікерів, вдається не всім. Адже витримати конкуренцію, ненормований графік, людей та постійний потік інформації – справа не з легких. Залишаються лише ті, хто дійсно любить цю професію та готов йти заради неї на певні жертви.

“Тут треба віддавати весь свій час. І невідомо, коли ти прийдеш додому. Можеш прийти пізно, можеш взагалі поїхати на зйомки дуже рано. Але та насолода, яку ти отримуєш від тієї роботи, яку ти зробив, замінює все” – сказала заслужена журналістка України, телеведуча Тамара Котишева.

Зі стрімким розвитком інтернету, громадськість протягом останніх років пророкує ймовірне зникнення тележурналістики і телебачення в цілому. Та метри такого розвитку подій навіть не припускають. Вони переконані: телебачення буде, буде і тележурналістика, можливо, трохи в іншій формі, але точно не зникне.

“Дійсно зараз Інтернет дуже серйозно розмиває телевізійний ефір і в Україні, і в інших країну світу і Європи. Але не зникне. Це така основна, головна платформа подачі телевізійних новин та іншого телевізійного продукту” – додав член Європейської Міжнародної асоціації журналістів Дмитро Тимохін.

Телеканал ОТВ вітає колег із професійним святом! Бажає наснаги, творчих успіхів та кар’єрного росту. 

Повну версію прес-конференції дивіться за посиланням на нашому youtube каналі та у випусках новин на телеканалі ОТВ

З питань проведення прес-конференцій звертайтесь:
м. Дніпро, вул. Європейська, 15, 3 поверх;

Булавка Галіна Іллівна: 067-637-24-70;

Мітус Анна: 097-905-57-59;

Або за адресою irt.channel@gmail.com

Поширити:
14 Листопада, 2019