Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Доведеться відповідати

На Дніпропетровщині продовжать карати тих, хто спалює опале листя

Спалювання опалого листя. Яку шкоду воно приносить організму людини? Цим питанням науковці задаються не один рік. Та, не дивлячись на різні відповіді та думки, мешканці Дніпропетровщини все одно продовжують знищувати так званий “одяг” дерев за допомогою вогню. Фахівці, вкотре повторюють: такі дії загрожують людині не тільки проблемами зі здоров’ям, а й покаранням. Розмір штрафу для порушників становить 2000 гривень. Але не треба боятися фінансових покарань. За словами експертів, варто переживати за шкоду, яку приносить така ліквідація листя. При згорянні у повітря виділяються різні небезпечні сполуки. Це відбувається через те, що листя за свій вегетативний період поглинає викиди з навколишнього середовища.
Також спікер наголошує про те, що спалюючи листя у населених пунктах Дніпропетровщини, громадяни порушують і закони про охорону атмосферного повітря, благоустрій населених пунктів, про охорону рослинного світу.
Замість багать краще користуватися легкою альтернативою – компостувати листя, вивозити або просто залишати в якості добрива. Тоді небезпечних викидів у повітря поменшає

https://www.otv.ua/AKCPCIzOhTU

Поширити:
10 Грудня, 2020