Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Підтримка та допомога

Рятувальники поспілкувалися з людьми

Щорічно у світі відзначають Міжнародний День людей з інвалідністю. Мета – привернути увагу до їх прав, гідності та благополуччя. За даними ВОЗ, кількість людей з інвалідністю у світі складає 15%. Треба розуміти, що вони –  це не лише особи, які не мають можливості пересуватися або знаходяться у кріслі. Це також і люди, які мають вади зору, слуху, психологічні та розумові розлади. Саме такі люди – незахищена та вразлива група населення. 

Рятувальники Дніпра вийшли на вулиці Дніпра, аби нагадати містянам про цей день. Та поспілкуватися на цю важливу тему. Надзвичайники закликали громадян не бути байдужими та завжди допомагати людям, що мають інвалідність. А також, зазначали, що вони є рівноправними членамим суспільства. І до них треба ставитися з повагою, розумінням та не зневажати їх.  

Мешканці отримали інформаційний буклет “Всі різні! Всі рівні!”. Там розповідається про те, хто такі люди з інвалідністю. Як потрібно з ними правильно спілкуватися. Та як надати допомогу чи провести евакуацію таких людей у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Надзвичайники впевнені, що такі заходи допоможуть частіше замислюватися над проблемою інклюзивності та безбар’єрності навколишнього світу для людей з інвалідністю. І люди, які мають інвалідність, матимуть змогу відчути підтримку та опору від оточуючих.

Поширити:
6 Грудня, 2021